Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Kαθαρισμός προσώπου: Εύκολες και φθηνές λύσεις!


Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά! Επίσης το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής! Έτσι έχει παραμείνει να λέγεται από τα παλιά χρόνια. Γι’αυτό το λόγο όλοι θα πρέπει να φροντίζουμε και να περιποιούμαστε το πρόσωπό μας και γενικά το δέρμα μας όσο πιο συχνά μπορούμε ώστε να το καθαρίζουμε & να το κρατάμε υγιές και όμορφο για όλη μας τη ζωή. Το πρόσωπο μας, για να δείχνει πάντα νέο και λαμπερό πρέπει να το φροντίζουμε!

Το πρόσωπο είναι το πιο εκτεθειμένο μέρος του σώματος μας, επομένως υπάρχουν πολλοί παράγοντες  που μπορούν να επηρρεάσουν την ύφη και την υγεία του δέρματος  
του προσώπου. Γι’αυτό και ο καθαρισμός είναι στην ουσία ένα σημαντικό τελετουργικό! Είμαι σίγουρη ότι μπορεί να σκέφτεστε τι ακριβώς  πρέπει να κάνετε, αλλά πριν αγχωθείτε σκεφτείτε ότι αυτό το άρθορο είναι γραμμένο γι αυτό το λόγο ακριβώς και δεύτερον θυμηθείτε ότι ο καθαρισμός είναι αναγκαίος.



Θα σας πώ πρώτα κάποιες βιολογικές γνώσεις, σύμφωνα με τις οποίες θα γνωρίσετε ότι όταν τα μόρια του δέματος  απορροφούν τη «βρωμιά» και τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της μέρας στο πρόσωπο. Αυτά οι δύο παράγοντες  έχουν μπλοκάρει τους  πόρους του δέματος και κάνουν το δέρμα να δείχνει θαμπό και ξηρό. Και πιστέψτε με αυτά μπορούν να προκαλέσουν και αλλά προβλήματα όπως κηλίδες, ακμή, σπυράκια κ.λπ. και το χειρότερο είναι ότι αυξάνει την διαδικασία  γήρανσης της επιδερμίδας και κάνει κάνει τα σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές  πιο έντονα. Πιθανότατα να έχετε  τρομάξει διαβάζοντας το κείμενο αλλά μην ανησυχείτε, δε θα γράφαμε ποτέ κάτι που θα μας έστελνε και δε θα θέλαμε να ξαναδούμε το πρόσωπό μας,  για όλα υπάρχει λύση!

    Υπάρχουν  πολλά προϊόντα στο εμπόριο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό του προσώπου σας, τα οποία είναι εύχρηστα και χρησιμοποιούνται είτε για απολέπιση είτε για καθαρισμό του πολύτιμού μας προσώπου!  Από την άλλη βέβαια, η ίδια η φύση μπορεί να κάνει το πρόσωπο μας να λάμπει! Αυτό που εννοώ, είναι ότι με σπιτικές συνταγές, από φυσικά προϊόντα , χωρίς χημικά, μπορούμε να αποκτήσουμε το πρόσωπο που πάντα επιθυμούσαμε και  που πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε το photoshop για να το φαν ταστούμε! But no fear, κοκέτα is here! Με απλές συνταγές  που θα σας δώσουν λύση στο πρόβλημα σας!

    Αρχικά θα πρέπει να κάνουμε μια καλή απολέπιση. Η απολέπιση γίνεται χρησιμοποιώντας λίγη ζάχαρη ή αλάτι (για πιο βαθύ καθαρισμό), με λίγη σόδα φαγητού σε σκόνη και κρεμοσάπουνο. Τα αναμειγνύουμε όλα μαζί και κάνουμε ένα απαλό και κυκλικό μασάζ στην περιοχή που θέλουμε να καθαρίσουμε. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και απομακρύνονται τα μαύρα στίγματα, αφήνοντας το δέρμα πιο λείο και απαλό.
   Προσοχή: προτιμότερο είναι να χρησιμοποιείτε τη ζάχαρη και πιο σπάνια το αλάτι διότι η περιεκτικότητα του αλατιού σε ιώδιο είναι μεγάλη και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε βδομάδα στο δέρμα. Μία φορά το μήνα δεν θα προκαλέσει κανένα απολύτως πρόβλημα.
  • Μάσκα με γιαούρτι και μέλι για πλήρη ενυδάτωση

Από τις πιο απλές και παράλληλα ευεργετικές συνταγές. Θα χρειαστείτε μία κουταλία της σούπας γιαούρτι (όχι 0%) και μια αντίστοιχη κουταλιά μέλι, που καλό θα είναι να το έχετε ζεστάνει λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων για να ρέει. Ανακατεύετε μαζί τα δύο υλικά και απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπο. Το αφήνετε για ένα τέταρτο περίπου και το αφαιρείτε με χλιαρό νερό. Αν η επιδερμίδα σας είναι υπερβολικά ξηρή, τότε μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα του μελιού. Για λιπαρές επιδερμίδες συνίσταται και η προσθήκη μερικών σταγόνων από λάιμ.
Αν ακόμα δεν είστε αρκετά  εξοπλισμένη με τα υλικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε, κανένα πρόβλημα! Πάρτε ένα κομμάτι από βαμβάκι και λίγο γάλα εβαπορέ. Απλώστε το στο πρόσωπο σας για περίπου δέκα λεπτά, ώσπου να καταλάβετε ότι αρχίζει να σας τραβάει. Αυτό θα λευκάνει το δέρμα σας.

    Η μέθοδος του μήλου. Κι όμως!
Για τόνωση: Κόψτε και πολτοποιείστε  ένα ολόκληρο μήλο και προσθέστε 2 κουταλιές ροδόνερο. Απλώστε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αν θέλετε στο τέλος βάλτε και ενυδατική κρέμα.
Για την ακμή: Βράστε ένα μήλο και έπειτα πολτοποιήστε το. Προσθέστε 2 κουταλιές άπαχο γιαούρτι φρέσκο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και στον λαιμό για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Για τα εγκαύματα από τον ήλιο: Βράστε και πολτοποιήστε ένα μήλο και αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε λίγο μέλι και ανακατέψτε το μέχρι να γίνει μείγμα. Απλώστε σαν μάσκα στην πάσχουσα περιοχή και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά.
Ελπίζω με αυτές τις συμβουλές να σας βοήθησα. Περιμένω τα σχόλια σας σχετικά με νέες συνταγές και αποτελέσματα! Καλή χαλάρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: