Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ποιος ειναι ο ζωδιακός σου λίθος; (μέρος 2ο)


Το ξέρετε πως υπάρχουν συγκεκριμένοι Πολύτιμοι και Ημιπολύτιμοι Λίθοι (Gemstones) που ταιριάζουν στο Ζώδιο σας; Κάθε Ζώδιο έχει τους δικούς του Ημιπολύτιμους Λίθους (ή Πολύτιμους Λίθους) – που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες “καταστάσεις” που αντιμετωπίζετε στη καθημερινότητα σας. Οι Λίθοι που αντιστοιχούν στο Ζώδιο σας, παρουσιάζονται στις επόμενες παραγράφους.

 ΚΑΡΚΙΝΟΣ (21.6-22.7):

Ο Καρκίνος είναι γνωστός από τον  αντιφατικό του χαρακτήρα και τη γρήγορη αντίληψη που έχει για τα πράγματα. Το ζώδιο αυτό καταδεικνύει το συναισθηματικό, εσωστρεφή και ευαίσθητο χαρακτήρα του και οι (ημι)πολύτιμοι λίθοι που του ταιριάζουν και τον βοηθούν να εκφράσει το έντονα φιλοσοφικό του πνεύμα ειναι:


-Αβεντουρίνη: Πέτρα επαγγελματικής επιτυχίας, υγείας και τύχης.
-Νεφρίτης:   Εμπιστοσύνη, πεποίθηση και θάρρος στον εαυτό. Έμπνευση.. Όλοι οι τύποι νεφρίτη αναδεικνύουν τη μακροζωία, τη γονιμότητα, τη γαλήνη, τη σοφία, την πρακτικότητα, την ηρεμία, την ειρήνη, την αρμονία, τη μετριοπάθεια, την προοπτική και τη σταθερότητα.

ΛΕΩΝ (23.7-22.8): 
Ο Λέων έχει ανάγκη να αντικατοπτρίζει αρετές του όπως η δημιουργικότητα και η ικανότητα του να οργανώνει τα πάντα γρήγορα και αποτελεσματικά. Έχει όμως και ανάγκη να εκφράζει την ανάγκη του να παίζει πάντα ηγετικό ρόλο γενναιοδωρία και την εξυπνάδα του και οι (ημι)πολύτιμοι λίθοι που μπορούν να τον βοηθήσουν σ’αυτο είναι:

Κορνεόλιο: Το κορνεόλιο είναι μια πέτρα της δημιουργικότητας, της προσωπικότητας και του θάρρους. Είναι επίσης μια πέτρα προστασίας γενικά και από το θυμό, τη ζηλοτυπία και το φόβο. φέρνει την καλή τύχη. Δίνει θάρρος και σταθερότητα τη σωματική ενέργεια.
Όνυχας: Εκτός από επαγγελματική επιτυχία και καλή τύχη , εξασφαλίζει αρμονία και βοηθά στην αποβολή του στρες.
 Σμαράγδι: Σύμβολο πλούτου και μοναδικότητας, σοφίας και αγάπης, φέρνει αρμονία, υπομονή και έμπνευση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23.8-22.9):

Η Παρθένος έχει συναισθηματικό, εσωστρεφή, ευαίσθητο και δεκτικό χαρακτήρα του. Της χρειάζονται (ημι)πολύτιμοι λίθποι που αντιπροσωπεύουν την ιδιαίτερη κατανόηση στα προβλήματα των άλλων ανθρώπων, την παρατηρητικότητα, και τον εκλεκτικό χαρακτήρα της και υποδηλώνουν την αφοσίωση και την ιδιαίτερη κατανόηση στα προβλήματα των άλλων ανθρώπων.
Χρυσόλιθος: Ο χρυσόλιθος φέρνει τύχη σε όλους τους τομείς της ζωής
Κιτρίνης: Ο κιτρίνης είναι γνωστός ως πέτρα “επιτυχίας”. Λέγεται πως προωθεί την επιτυχία και την αφθονία, ειδικά στην επιχείρηση και το εμπόριο. ενισχύει τη διανοητική σαφήνεια, εμπιστοσύνη, ευτυχία και την επιθυμία δύναμης. Ο κιτρίνης φέρνει καλή τύχη, μερικές φορές με τους πολύ απροσδόκητους τρόπους. Είναι επίσης ένας καλός γενικά λίθος προστασίας σύμφωνα με τη θεραπευτική Γνώση των κρυστάλλων. Πιστεύεται πως ανακουφίζει την κατάθλιψη και την αυτο-αμφιβολία, και ελαττώνει την παράλογη διάθεση παλινδρόμησης που οφείλεται στο αποτέλεσμα της διανοητικής σαφήνειας που έχει.
Σαρδόνυχας: Προωθεί τις καλές σχέσεις, φέρνει αντοχή και δημιουργικότητα, καλή πέτρα για καλλιτέχνες, επιδρά ευεργετικά κατά της κατάθλιψης και του άγχους.

(συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: