Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ποιός Ξέρει για τον Αρκά;; Να δω χέρια..!!











Ποιός Από εσάς Έλληνες δεν ξέρει μια από τις πιο δημοφιλής καλλιτεχνικές φιγούρες, και ο λόγος γίνεται βεβαίως για τον Αρκά., τον ‘Ελληνα καλλιτέχνη που με τις φιγούρες του και το χιούμορ του μας έχει κρατήσει παρέα τόσο στις καλές όσο και στις πιό δύσκολες στιγμές...








Ο περι του λόγου καλλιτέχνης ξεκίνησε τη δεκαετία 1980 να δημιουργεί τις γνωστές μας φιγούρες και να τις εμψυχώνει καθώς μέχρι και σήμερα διατηρούν ένα πολύ σεβαστό μέρος στη σάτυρα και την κωμωδία. Η πρώτη του δημοσίευση έγινε με τη σειρά «Κόκορας»... Και μετά ακουλούθησε μια σειρά κώμικ που μας κατακτήσανε... Δεν πρόκειται να σας απασχολήσω πολύ με την ιστορία αυτή διότι θα ήθελα να σας πώ περισσότεραγια τους χαρακτήρες.


Ένας από τους χαρακτήρες που θα ήθελα να αναφερθώ είναι τα γνωστά μας σπουργίτια, ο μπαμπάς που χρειάζεται να υπομένει τις ασταμάτητες προσβολές του γιού του. Ένα αχτύπητο ντουέτο που καθηλώνει το ακροατήριο και αποθεώνει το κοινό με τις ανεπανάληπτες ατάκες του. Να κάποιες από τις πιο πολυσύχναστες γελοιογραφίες που θα συνταντήσετε ή έχετε σίγουρα συνταντήσει..


http://www.koketa.gr/shop/index.php?page=shop.browse&category_id=134&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=el

















Μια δεύτερη παρέα που θα συναντήσετε ή που έχετε ήδη συναντήσει είναι η παρέα που κάνει ο κάθε νεκρός με τον άγγελο ή και το δαίμονα καμιά φορά. Μια σατυρική αλλά και παράλληλα πολύ κωμική περίπτωση.











Και τι δεν θέλετε έχουν σχολιάσει, από έγκαιρα ζητήματα στην πολιτική, όσο και για τη θρησκεία την οποία την έχουμε κάπως μετατρέψει σε καταφύγιο για όλα τα είδη δραστηριοτήτων μας, ακόμα και απόδραση από κάποιες πεποιθήσεις μας, τις οποίες όντας άνθρωποι και επομένως λίγο άτολμοι δεν τολμάμε να παραδεχτούμε κάποια πράγματα και αποφεύγουμε σε άλλα..


Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στην παρουσίαση της ακόλουθης παρέας του αγγέλου
, του  νεκρού και παρακάτω του... δαίμονα...                                                                                     































Και για να ολοκληρώσω το πρώτο κομμάτι αυτού του άρθρου θα αναφερθώ σε μια άλλη φιγούρα που είναι δεν είναι και πάρα πολύ γνωστή είναι ο καρχαρίας στη νέα του σειρά «Επικίνδυνα Νερά», στη οποία θα παρατηρήσετε έναν σαρκασμο σχετικά με το γνωστο ρητό «Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό...¨» μπορεί στην προκειμένη και κανα πλοκάμι από χταποδάκι, και ξεροσφύρι δεν ςίναι απαραίτητο με ουζάκι... Έτσι λοιπόν για να μη σας κουράζω θα σας δείξω και τις τελευταίες γελοιογραφίες...

















Η συνέχεια..... μετά το βυθό....

Δεν υπάρχουν σχόλια: