Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ (μέρος 1ο)

http://bit.ly/smdlVn



Η Αιγυπτιακή αστρολογία ήταν μία από τις πρώτες μορφές αστρολογίας. Οι Αιγύπτιοι ήταν γοητευμένοι από τα αστέρια και τους πλανήτες και θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον άνθρωπο. Οι Θεοί και οι Θεές τους κατείχαν  σημαντική θέση στη ζωή των Αιγυπτίων. Ο Αιγυπτιακός ζωδιακός περιλαμβάνει δώδεκα ζώδια, και το καθένα, το όνομα του το πήρε από ένα συγκεκριμένο θεό. Οι Αιγύπτιοι θεωρούσαν ότι οι θεοί επηρέαζαν τους ανθρώπους σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Τα αστέρια στον ουρανό γοήτευαν  την αρχαία Αίγυπτο. Ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για την αστρολογία και τους θεούς και τις θεές που καταλάμβαναν σημαντική θέση στην καθημερινή τους ζωή.
Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι η προσωπικότητα ενός ατόμου, η ζωή και η περιουσία του δημιουργείται κάτω από τις διαφορετικές επιρροές, από την απόφαση ενός συγκεκριμένου θεού που κυβερνάει το ζώδιο κάτω από το οποία γεννήθηκαν.

Ο θεός του ζωδίου αντιπροσωπεύει τη φύση και το χαρακτήρα του ατόμου. Η συμπεριφορά του ατόμου, η δύναμη του και οι ικανότητες του εκπροσωπούνται επίσης από τον Θεό που κυβερνά το ζώδιο.
Για να δείτε το αιγυπτιακό σας ζώδιο ή, σύμφωνα με τους Αρχαίους Αιγύπτιους, ποιος Θεός ελέγχει την ζωή σας, κοιτάξτε παρακάτω ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης σας
Θώт : 29-8 ως 29-9
Είναι ο θεός της μάθησης. Εκείνοι που γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο είναι συνήθως ακριβείς και μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα τους χάρη στην εξαιρετική τους οργάνωση. Οι άνθρωποι έχουν έναν εκπληκτικό συνδυασμό της δημιουργικότητας και φιλοσοφικό ενδιαφέρον. Είναι ευπροσάρμοστοι, με ένα πλήθος από ενδιαφέροντα. Είναι γενικά γνωστοί ως εραστές της ειρήνης και  λάτρεις του ωραίου και των καθαρών πραγμάτων.
Αν και μπορούν να επιλύσουν καλύτερα τα προβλήματα των άλλων προτιμούν να εργάζονται μόνοι τους γιατί εύκολα μπορεί να αποσπαστεί η προσοχή τους, ιδιαίτερα από την αυστηρή κριτική
Ωστόσο, θα παρατήσουν τα πάντα για μια καλύτερη προσφορά.
Πλεονεκτήματα: ώριμος και πρωτότυπος.
Αδυναμίες: ανυπόμονος και αυτο-αυστηρός.
Θέσεις εργασίας: δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, δικηγόροι και καθηγητές.
Έλκονται από : Ανούβις, Αθορ, Φοίνικας, άλλους Θωθ.
Ζώο Σύμβολο : ο μπαμπουίνος
'Ωρος : 28-9 ως 27-10
Είναι ο Θεός του λαμπερού ήλιου και  πολέμησε μια μάχη με το Θεό που δολοφόνησε τον πατέρα του, και έχασε το ένα του μάτι. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο θα διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να εκδικηθούν τον θάνατο του πατέρα τους. Αντιμετωπίζουν με θάρρος τους κινδύνους και σπάνια καταστρέφονται οι ίδιοι. Έχουν αυτοπεποίθηση και δεν φοβούνται να αναλάβουν οποιοδήποτε ρίσκο. Φυσικά αυτή η περιπετειώδης φύση τους οδηγεί πολλές φορές σε απερισκεψίες. Είναι πιστοί και προστατευτικοί, αλλά μερικές φορές αρκετά τολμηροί.
Πλεονεκτήματα: αισιόδοξος, έξοχη κοινωνικότητα και το κίνητρο για να κερδίσει το καλύτερο στη ζωή.
Αδυναμίες: ελάχιστα ρεαλιστής, πεισματάρης και απρόθυμος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
Θέσεις εργασίας : πολιτικοί και αυτοί που ασχολούνται με τα μέσα ενημέρωσης.
Έλκονται από : Όσιρις, Βάτζετ, και Σφίγγα
Ζώο Σύμβολο : Γεράκι
Βατζέτ : 28-10 ως 26-11
Είναι η θεά της βασιλικής κόμπρας, το σύμβολο της γνώσης και της σοφίας. Εκείνοι που γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο είναι λογικοί, προσεκτικοί, ευσυνείδητοι, αλτρουιστές, φιλόδοξοι και ισχυρογνώμονες. Είναι εργατικοί και υπομονετικοί, με ενθουσιασμό για ό, τι κάνουν και είναι πάντα έτοιμοι να παρέμβουν με μια πρακτική λύση, εκεί που οι άλλοι αποτυχαίνουν. Πιστοί, υπεύθυνοι και πρόθυμοι μαθητές, απολαμβάνουν τη ζωή τους, αλλά μερικές φορές είναι αλαζόνες, όταν πρόκειται για θέματα πνευματικής υπεροχής και θέλουν να προβάλλουν τις γνώσεις τους. Είναι τόσο απορροφημένοι με την εργασία τους που αγνοούν τα αισθήματα των άλλων. Αυτός είναι ο λόγος που δεν γίνονται και πολύ καλοί ακροατές, παρά το γεγονός ότι λειτουργούν καλά όταν διδάσκουν τους άλλους.
Πλεονεκτήματα: έντονα πιστοί στις αξίες της οικογένειας.
Αδυναμίες: απαισιόδοξος, αγέρωχος και μερικές φορές ακοινώνητος και μίζερος.
Θέσεις εργασίας : εργολάβος, σκηνοθέτης, αρχιτέκτονας, μηχανικός και συντάκτης.
Έλκονται από : Άμμων, Όρος Σφίγγα και Ίσιδα
Ζώο Σύμβολο : η βασιλική κόμπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: