Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αγορές on line – Οδηγίες χρήσης













«Ψώνια μέσω ίντερνετ», μια μόδα και συνάμα τρόπος ζωής που έχει κατακτήσει τη ζωή μας. Ξεκίνησε από την Αμερική, Συνεχίστηκε στην Ευρώπη και έφτασε μέχρι τα κατώφλια μας, για την ακρίβεια την άκρη του “mouse” μας. Πάει ο καιρός που βγαίναμε στο μπαλκόνι και ρίχναμε το καλάθι για να πάρουμε τα ψώνια, ή ο καιρός που για να πάρουμε ρούχα θα έπρεπε να ξεκλεψουμε χρόνο από τη δουλειά, τα παιδιά, τις δουλειές και κυρίως το σύζυγο!




Οι προσευχές μας εισακούστηκαν! Δε χρειάζεται να «ξεπορτίζουμε» όλη  την ώρα για να βρούμε το ρούχο, το παπούτσι, την τσάντα και ένα σωρό αξεσουάρ που θα μας δώσουν το τέλειο συνολάκι. Τώρα τα έχουμε μαζεμένα όλα σε ένα σημείο, στην οθόνη μας.
Και πού το βάζεις το άλλο, δεν πρόκειται να ακούμε το κλασσικό « κι άλλα λεφτά θες …» από το άλλο μας μισό, γιατί απλούστατα θα του έρθει μια και καλή ο λογαριασμός. Τώρα το μόνοσίγουρο είναι ότι θα τον πληρώσει, το ζήτημα είναι ανάμεσα σε ποιά από τα εγκεφαλικά θα γίνει η πληρωμή.
Το e-shopping είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη λύση καθώς  πρώτον εξοικονομείς χρόνο, καθώς μπορείς να το κάνεις την ώρα που ξεκουράζεσαι, και για δύο λόγους πιο οικονομικό, πρώτον δεν πληρώνεις  τα νοίκια του μαγαζιού και δεύτερον τον παπουτσή για να σου βάλει καινούρια τακούνια.
Τα οφέλη ? Πολλά !!!!
Μεταξύ αυτών ….
-  η δυνατότητα να δεις άπειρες επιλογές αυτού που ψάχνεις. Είτε στη ίδια σελίδα, είτε σε άλλες, στην χώρα σου, στο εξωτερικό κοκ μπορείς να γυρίσεις το κόσμο και να συγκρίνεις !
-  το ότι μπορείς να δεις σχόλια, εμπειρίες, κριτική για το προϊόν, τη σελίδα, την εταιρία. Πολύ βοηθητικό για να σχηματίσεις άποψη για το αντικείμενο που έχεις βάλει στο μάτι.
-  το κόστος. Σε γενικές γραμές το χαμηλότερο κόστος έχει να κάνει με το ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν έχουν νοίκι και πολυπληθές προσωπικό να επιβαρύνει τα έξοδά τους. Αλλά ηκατάσταση γίνεται καλύτερη, καθώς, λόγω ανταγωνσιμού, συνήθως κατεβάζουν ακόμη περισσότερο τις τιμές τους με προσφορές, εκπτώσεις και δώρα, που, όσο περισσότερο τα παρακολουθείς, τόσο πιό κερδισμένη βγαίνεις!
Ας δούμε όμως τι πρέπει να προσέχουμε, για να έχουμε μιά ευχάριστη, αποδοτική και ‘αναίμακτη’ εμπειρία online shopping !
-  Προτιμήστε σελίδες που παρέχουν Chat και τηλεφωνική επαφή.Με αυτό το τρόπο μπορείτε έυκολα και γρήγορα να μάθετε περισσότερες πληροφορίες από το τι προσφορές ‘τρέχουν’ εκείνη τη στιγμή, μέχρι το κατάλληλο νούμερο για το σώμα σας.
-  Προσέξτε να παρέχουν πληρωμή με αντικαταβολή, ώστε να πληρώσετε μόνο όταν θα έχετε το προϊόν στα χέρια σας. Έτσι αποφεύγονται και οι περισσότερες περιπτώσεις απάτης.
-  Διαλέξτε σελίδες/εταιρίες που παρέχουν πολύ καλό οπτικό ύλικό (φωτογραφίες, βίντεο κλπ) ώστε να έχετε σωστή εικόνα του τι αγοράζετε. Συνήθως οι εταιρίες που κάνουν δικές τους φωτογραφήσεις, προσέχουν ιδιαίτερα να φαίνεται η ποιότητα των προϊόντων τους, ενώ οι άλλες που αφήνονται σε αναδημοσίευση φωτογραφιών από καταλόγους, σε κούκλες και μανεκίν, έχουν αντίστοιχα χαμηλής ποιότητας προϊόντα.
-  Το ίδο ισχύει για τις περιγραφές των προϊόντων, που είναι σημαντικό να είναι σαφείς και πλούσιες, καθώς επίσης κι οι οδηγίες για να βρείτε το σωστό νούμερο για το σωματότυπό σας.
-  Άλλο υλικό, όπως άρθρα και συζητήσεις για τις τάσεις της μόδας, τα χρώματα κλπ κλπ που θα σας βοηθήσουν να αντικαταστήσετε, ή και να υπερκαλύψεται την ανάγκη μιάς πωλήτριας που συνήθως θα βοηθήσει σε ένα φυσικό κατάστημα.
Τέλος,  σου προτείνω να κοιτάξεις και το blog της κάθε ιστοσελίδας όπου πρόκειται να κάνεις αγορές. Τι θα βρεις εκεί; Εκεί θα μπορέσεις να βρεις άρθρα για όποιο καυτό θέμα απασχολεί τη σύγχρονη γυναίκα, πληροφορίες και νέα σε σχέση τόσο με μικρά κουτσομπολιά όσο και για τα ρούχα και το συνδυασμό τους. Και μην ξεχνάς το πιο σημαντικό, το κάθε blog το επισκέπτονται κάθε μέρα γυναίκες αλλά και άνδρες που θέλουν να δουν τι θα μπορούσαν να πάρουν σε μια γυναίκα ή ποια είναι τα ζητήματα που την ενδιαφέρουν. Και έτσι όχι μόνο θα πάρεις χρήσιμες για σένα πληροφορίες, αλλά θα αρχίσεις να αναπτύσεις και σχέση με άτομα που μπορεί να είναι μακριά σε απόσταση αλλά να είστε κοντά σε τρόπο σκέψης.
Τελικά, το  online shopping, ή το  shop ‘n surf όπως έγινε μόδα να λέγεται τελευταία, αποτελεί τη πιό μοντέρνα έκφραση της κοινωνικής δικτύωσης, όπου η μόδα και τα σχετικά ενδιαφέροντα, φέρνουν κοντά γυναίκες απ όλο το δίκτυο ώστε να μοιραστούν ιδέες, απόψεις, εμπειρίες και γνώμες.
Δοκίμασέ το κι εσύ και μοιράσου μαζί μας τη γνώμη σου !

Δεν υπάρχουν σχόλια: