Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Συμβουλές για όμορφο στήθος!


http://bit.ly/v1cDkN

Συνυφασμένο με τη γυναικεία φύση, τη θηλυκότητα και τη γονιμότητα, το στήθος κεντρίζει τα ανδρικά -και όχι μόνο- βλέμματα και επηρεάζει καθοριστικά την αυτοπεποίθηση της γυναίκας. Ένα όμορφο μπούστο αποτελεί τον «διακαή πόθο» των περισσότερων γυναικών και για να αποκτηθεί δεν απαιτεί μεγάλες θυσίες και πολλά χρήματα.
Αρκεί μόνο η κατάλληλη φροντίδα για να διατηρήσουμε νεανικό, όμορφο και υγιές το στήθος μας στο πέρασμα του χρόνου. Το στήθος είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα όργανα του γυναικείου σώματος, το οποίο «δοκιμάζεται» τόσο από τις επιδράσεις του χρόνου όσο και από τον τρόπο ζωής. Μέχρι την ηλικία των 30 ετών παραμένει σφριγηλό, αλλά τις επόμενες δεκαετίες αρχίζει να χαλαρώνει, ο μαστός να ατροφεί και τελικά το στήθος να χάνει τη σφριγηλότητά του. Ενδιαφερθείτε για την υγεία και την ομορφιά του στήθους σας ακολουθώντας τους παρακάτω απλούς αλλά πολύ χρήσιμους κανόνες:




Επιλέξτε τον σωστό στηθόδεσμο: Η επιλογή του σουτιέν δεν πρέπει να υπακούει μόνο στις απαιτήσεις της μόδας, αλλά να εξασφαλίζει την απαραίτητη στήριξη στο στήθος, προκειμένου το δέρμα να μη χαλαρώνει. Ο στηθόδεσμος πρέπει να παρέχει άνεση χωρίς να προκαλεί πίεση και να εφαρμόζει απόλυτα στο μέγεθος του στήθους. Οι τιράντες πρέπει να είναι έτσι προσαρμοσμένες ώστε να μην είναι ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ χαλαρό. Καλό είναι να αποφεύγονται οι πολύ σκληρές μπανέλες, καθώς μπορούν να προκαλέσουν πόνο στο στήθος και σε άλλα σημεία του σώματος.
Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση: Η ελλιπής ενυδάτωση έχει ως αποτέλεσμα τη μικρή ελαστικότητα, την αυξημένη ξηρότητα και την αφυδάτωση της επιδερμίδας. Η χρήση ενυδατικής κρέμας μετά το μπάνιο εξασφαλίζει τη μέγιστη υγρασία στο δέρμα, διατηρώντας το απαλό, ελαστικό και ενυδατωμένο. Απλώστε το προϊόν γύρω από το στήθος με απαλές ανοδικές κινήσεις, ξεκινώντας από τη βάση, συνεχίζοντας στην περιοχή κάτω από τη μασχάλη όπου υπάρχουν οι μύες που το συγκρατούν και καταλήγοντας στους ώμους και τον λαιμό.
Γυμνάστε το στήθος: Από τις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι (push-ups, ασκήσεις με βαράκια κ.λπ.) έως και αθλήματα όπως η κολύμβηση και το τένις, όλα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των μυών που στηρίζουν το στήθος. Έτσι, μπορείτε να κατάπολεμήσετε τη χαλάρωση και να αποκτήσετε σφριγηλό και στητό στήθος.
Ψηλαφήστε τον μαστό: Η αυτοεξέταση μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές. Με τη βοήθεια της, μπορείτε να διαπιστώσετε τυχόν αλλαγές στο στήθος που πιθανώς να σχετίζονται με κάποια πάθηση του μαστού. Η εξέταση πρέπει να ξεκινά από την ηλικία των 20 ετών και να γίνεται συχνά από τις ίδιες τις γυναίκες ή/και τον γιατρό.
Διατηρήστε σταθερό βάρος: Οι αυξομειώσεις του βάρους προκαλούν χαλάρωση στήθους και ευθύνονται για την εμφάνιση ραγάδων στην περιοχή. Μην ακολουθείτε αυστηρές και ακραίες δίαιτες και φροντίστε να ενισχύσετε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά που λόγω των βιταμινών και ιχνοστοιχείων που περιέχουν, ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος.
Προσοχή στην εγκυμοσύνη: Κατά τη διάρκεια της κύησης το στήθος μεγαλώνει και ο μαστός αυξάνεται σε όγκο και μέγεθος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκδηλώνεται πόνος και να εμφανίζονται ραγάδες στην περιοχή. Αντιμετωπίστε αυτές τις αλλαγές φορώντας άνετα σουτιέν και χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα για τις ραγάδες.
Κλείστε ραντεβού με το γιατρό: Ενδιαφερθείτε για την υγεία των μαστών κάνοντας τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Οι γυναίκες χωρίς κληρονομικό ιστορικό, πρέπει να υποβάλλονται σε κλινική εξέταση (ανά τριετία για όσες είναι 20-30 ετών, ετησίως για γυναίκες άνω των 40) καθώς και σε μαστογραφία (μια φορά τον χρόνο από τα 40 και μετά). Ωστόσο, γυναίκες που έχουν κληρονομικό ιστορικό (μη­τέρα, αδελφή ή γιαγιά που νόσησαν από καρκίνο μαστού ή ωοθηκών) πρέπει να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις από νεαρή ηλικία.
TIPS 
- Οι εναλλαγές χλιαρού και ζεστού νερού στο τέλος του ντους βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και τονώνουν τους ιστούς στους οποίους στηρίζεται το στήθος.
- Προτιμήστε τα βαμβακερά σουτιέν που είναι φιλικά στο δέρμα και δεν προκαλούν ερεθισμούς.
- Όταν γυμνάζεστε, φορέστε αθλητικό στηθόδεσμο που προστατεύει από τη χαλάρωση των μαστών.
- Η γυμναστική δεν εξασφαλίζει μόνο στητό και σφριγηλό στήθος, αλλά προφυλάσσει και από τον καρκίνο του μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: